Hoe verloopt een mental coaching gesprek normaal gesproken?

Ik wil je graag meenemen in hoe een mental coaching sessie eruit ziet, want ik weet dat dit je kan helpen om je spel naar een hoger niveau te tillen. Je weet, net als ik, dat voetbal niet alleen een fysiek spel is, maar ook een mentaal spel. En dat is precies waar mental coaching om draait.

We leven in een wereld waar technologie ons helpt om tijd en energie te besparen. Daarom kunnen we onze sessies houden via WhatsApp, Facetime, Teams of Skype, zodat je geen kostbare (reis)tijd verspilt. Maar als je wilt dat ik bij een training of wedstrijd ben, of als je liever naar mijn praktijk komt, dan is dat zeker bespreekbaar. Het gaat erom wat het beste voor jou werkt.

Stel je voor, we zitten samen, misschien virtueel, in een comfortabele ruimte, weg van het veld en de drukte. Ik, als je mental coach, ben er om je te helpen met doelen zoals het verminderen van stress, het boosten van je zelfvertrouwen en het leren omgaan met lastige situaties op en buiten het veld.

Het begint allemaal met een warme introductie. Ik zal mezelf voorstellen en je uitleggen wat mental coaching precies inhoudt. Maar het belangrijkste is dat ik je zal vertellen hoe we dit gesprek gaan aanpakken, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vervolgens gaan we praten over jou, je doelen en je verwachtingen. Wat wil je bereiken? Waar wil je aan werken? Dit is jouw tijd, jouw ruimte. We richten ons op wat jij nodig hebt.

Daarna is het tijd voor mij om te luisteren. Echt te luisteren. Ik wil begrijpen hoe je je voelt, wat je uitdagingen zijn, en wat er in je hoofd omgaat. Ik zal je vragen stellen, niet om je te beoordelen, maar om je beter te begrijpen.

Na het luisteren, geef ik je feedback. Dit is geen kritiek, maar een manier om je te helpen inzicht te krijgen in je gedrag en gedachten. Samen identificeren we eventuele problemen of knelpunten.

Dan komt het spannende deel. We gaan oplossingen bedenken. Ik zal je suggesties geven over hoe je je doelen kunt bereiken en hoe je beter kunt omgaan met moeilijke situaties. Dit kan betekenen dat we nieuwe strategieën ontwikkelen of nieuwe vaardigheden aanleren.

Aan het einde van ons gesprek, bespreken we wat we hebben doorgenomen en wat de volgende stappen zijn. Ik zal je duidelijk maken wat je kunt verwachten en hoe je me kunt bereiken als je vragen of problemen hebt.

Nu heb je een idee hoe een mental coaching sessie eruit ziet. Het is een reis die we samen maken, met als doel jou te helpen de beste versie van jezelf te zijn, zowel op als buiten het veld. Ik kijk ernaar uit om deze reis met je te beginnen.

Translate »